Podozrenia na neregulárnosť volieb sa vo vranovskom obvode nepotvrdili

27.11.2010 Celý región

Vranov/Michalovce/Humenné 27. novembra (TASR) - Podľa členov obvodných volebných komisií (OVK) v Michalovciach a Humennom zatiaľ priebeh dnešných volieb nič závažné nenarušilo. Zástupcovia vranovskej OVK však preverovali ...
\"Z okrskových a miestnych volebných komisií zatiaľ neboli hlásené žiadne problémy. Zástupcovia OVK sú opakovane na preventívnych výjazdoch po jednotlivých obciach, žiadny oficiálny podnet napríklad na takzvané kupovanie hlasov neprišiel, \" povedal zapisovateľ humenskej OVK Ján Sentál.
Zástupcovia michalovskej OVK sa podľa slov jej zapisovateľky Danice Džačkovej v teréne nezaoberali riešením žiadnych sťažností. \"V rámci okrskov sa viac-menej dohliada nad korektnosťou volieb, \" uviedla pre TASR.
Viacero okrskov dnes navštívili aj členovia vranovskej OVK. \"Riešili sa podnety, že sa v časti Rodinná oblasť zvážajú ľudia, tak sme boli na mieste s políciou. Ďalší podnet sa týkal ovplyvňovania seniorov pri voľbe v Domove dôchodcov v Továrnom, \" informoval predseda OVK Dušan Cicko. Dodal, že situácia sa na miestach preverovala i so zástupcami okrskových volebných komisií, no žiadne porušenie zákona sa nepotvrdilo.
Na území šiestich okresov v rámci michalovského, humenského a vranovského obvodu, sa dnes môže zúčastniť hlasovania v 438 volebných okrskov viac ako 256.000 oprávnených voličov.
 

Vyberte región